Jag älskar poledance.

Men det gör dock inte min rygg. Har fått problem i bröstrygg och skuldror igen. Känner mig som en gamling med ryggskott. Akuttid hos naprapat i morgon. Måste få några tips på hur jag undvíker dessa problem i framtiden. Kanske slarvar med stretchen? Någon annan som får problem just där? /M¨


Kommentarer
Postat av: Lollo

oj vad jag känner igen mig, har du fått ryggskott alltså? jag fick det i början av sommaren och tyckte det var nästan gränslöst pinsamt så som jag har skrutit om mina muskler :( men jag var till en sjukgymnast då som tyckte jag var ett unikum just för att jag har stark rygg men ändå fick ryggskott och det dessutom vid ena skulderbladet, det är visst ovanligt. det enda nya han kunde tipsa om utöver stretch, jag förösker vara mer disciplinerad och noggrann just med bröstrygg och så nu, var att jag borde bli masserad regelbundet. jag vet inte jag, tycker den effekten försvinner så fort men det kanske skulle bli skillnad just om man får till en rutin på det, kanske en gång i månaden.



tidigare har jag haft problem mer typ i mitten av ryggen, närmare svanken men ändå inte, och det berodde då på en för svag core som inte fixade mina övriga biffiga muskler haha. men coren är lagad nu. jag fick/får allra mest problem i mina inverts, men invertsproblemen försvinner helt om jag är supernoga med tekniken hehehe. jag känner DIREKT om jag slarvar, då hugger det till nånstans. det ska man kanske se som en slags välsignelse, men det känns "orättvist" när jag ser andra fubbla järnet med sina inverts, stackars ryggar, men så länge det funkar för dom... de kommer längre fram i kurserna medans jag harvar på med mina små teknikdetaljer. jag försöker bli vän med idén att min rygg är lite känsligare än andras inget mer med det, vilket gör det än viktigare att faktiskt fortsätta med det kära pole-andet för det stärker ryggen mer än nån annan träning jag har haft att göra med. jag har dessutom en enorm byst som försvårar saken och tränar hellre upp ryggen än skär i kroppen för reduktion... men kanske är det inte bara bystens fel om du också har samma ryggproblem... om det inte är så att du slarvar med att köpa sportbehåar som inte gör sitt jobb? se till att du har en jävligt bra sportbehå som passar dig (eller, dina) för när man hänger upp och ner och sidledes räcker det inte för alla med tunna low-impact yoga-toppar hur snygga de än är. funkar inte toppen (eller behån för den delen) som den ska hindras man i skulderrörlighet --> spänningaaaar. fast det har jag själv hittat på, men känner att det funkar så för mig iaf.



ursäkta romanen, men det här är verkligen nåt som jag själv går och grunnar på mest hela tiden. ryggen gör sig påmind för mig varje dag. hittar du några lösningar på ditt onda kan du väl dela med dig? här fortsätter jakten.

2011-08-17 @ 14:50:37
Postat av: VinterVild

Har tyvärr inga råd men skickar lite positiva tankar och hoppas att det ordnar sig.

2011-08-17 @ 18:42:32
URL: http://vintervild.bloggagratis.se
Postat av: Lisa

Hej! Jag har haft problem med rugg bakom skulderbladen. Fick när jag tränade intenst utan att stretcha noga efteråt. Jag fick hjälp av en naprapat som masserade (gjorde skitont)och det funkade. Han visade också hur man borde stretcha dom musklerna. Det och lite pause gjorde susen. Nu har jag fått ont i armarna:( Efter för mycket ledigt i sommar har det nog blivit lite för intenst för dom stackars armarna. Har du haft problem med det? Älskar att se när du tränar handspring. Du ahr blivit grym! Hur tränar du upp styrkan där? Har svårt att komma vidare från att "hoppa" upp i handspring till att faktiskt kunna dra sig upp.



Lisa:)

2011-08-18 @ 09:21:31
URL: http://stangdans.blogspot.com/
Postat av: M

Lollo: Jag var hos naprapaten idag och tydligen hade jag bara muskelvärk. Tycker att denna värk i ryggen dock känns som hundra losningar. Inte alls på samma sätt som i ben och mage tex. Jag har fått några tips på hur jag ska stretcha mina skuldror, jag vet att jag slavar mycket med stretchen just där, inte så bra med tanke på att jag tränar mycket på handsprings. Jag tror också du skulle bli hjälpt av massage regelbundet eftersom musklerna blir oerhört ansträngda och stela. Stretcha skuldror, nacke och bröstrygg länge! Det var iaf tipset jag fick av Naprapaten idag så jag ska göra det hädanefter sen får jag hoppas att det ger skillnad!



Lisa: Det verkar som att vi haft exakt samma problem och lösningen är massage och stretch av skuldror :) Jag hade jätteproblem med ilningar i armarna förut, speciellt då jag tränade intensivt och jag tror det är överansträning av armarna. För mig hjälpte VILA och smörja med voltaren. Sen har det succesivt försvunnit. Tror att det har att göra med att jag är mycket starkare nu än förr.

Tack! När det gäller handspring så började jag med att hoppa upp sen försöka gå ner långsamt och sen upp igen. Det tog ett tag innan jag klarade av det, några månader faktiskt.. Men det är bara att kämpa på!!:)

2011-08-18 @ 12:59:30
URL: http://polefitness.blogg.se/
Postat av: Lollo

tack för infon, jag läste ditt inlägg från naprapaten också, jätteintressant! det finns så sjukt mycket teorier kring det här, en naprapat jag var hos, och inte kommer gå tillbaka till, tyckte att jag helt skulle sluta stretcha - med det du nu berättar om starka ryggar vill jag inte ens tänka på hur ryggen skulle må om jag hade slutat stretcha... det känns verkligen mycket mer logiskt att stretcha MER. men för ryggen är det väl inte "bara" muskelvärk då, eftersom det skapar stelhet inte bara i musklerna, i benen blir man ju bara stum i benen. säkert viktigt med ordentlig uppvärmning för ryggen också då innan man sätter igång!

2011-08-18 @ 15:05:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
polefitness -
bloglovin
Sport bloggar Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0